Tehdään Espoosta puurakentamisen tiennäyttäjä – kaupunki, joka inspiroi muita ja rakentaa hiilineutraalin tulevaisuuden!
- Samuel Sylf
- 6.4.
- 1 min käytetty lukemiseen

Oppilaiden hyvinvointia puurakentamisen avulla
Kuntavaalien lähestyessä koulujen kestävä kehitys nousee keskiöön. Kaupungin tavoite hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä vaatii uusia ratkaisuja, ja puurakentaminen on yksi lupaavimmista. Puurakentaminen, erityisesti ristiinliimatun puun (CLT) käyttö, yhdistää ympäristöystävällisyyden, kustannustehokkuuden ja terveellisen sisäilman – ja Espoo voi näyttää tässä mallia.
Puurakentamisen edut käytännössä
Kuhmon Tuupalan koulu osoittaa, mitä puurakentamisella voidaan saavuttaa. CLT-tekniikalla rakennettu koulu valmistui vain 2 200 eurolla neliömetriltä, ja sen sisäilma on erinomainen. Puu säätelee luonnollisesti kosteutta ja vähentää haitallisia kemikaaleja, mikä parantaa oppilaiden hyvinvointia ja oppimistuloksia. Tutkimukset vahvistavat: puukouluissa stressitasot ovat alhaisemmat.
Espoo tiennäyttäjäksi
Espoo voi nousta puurakentamisen edelläkävijäksi hyödyntämällä tätä menetelmää julkisissa hankkeissa, kuten kouluissa ja yhteisötiloissa. Samalla kaupunki tukee kotimaista puutaloutta ja luo työpaikkoja. Puurakentaminen ei ole vain ekologista – se luo viihtyisiä tiloja, jotka edistävät asukkaiden mielenterveyttä ja elämänlaatua.
Äänestäjien rooli
On äänestäjien vuoro toimia. Tukemalla kuntavaaleissa ehdokkaita, jotka ajavat kestävää kehitystä ja puurakentamista, voimme tehdä Espoosta mallikaupungin. Puurakentaminen on investointi tulevaisuuteen: puhtaampaan ilmaan, terveempiin tiloihin ja kestävämpään Espooseen.
Tehdään Espoosta puurakentamisen tiennäyttäjä – kaupunki, joka inspiroi muita ja rakentaa hiilineutraalin tulevaisuuden!
Samuel Sylf (kesk.) alue- ja kuntavaaliehdokas 160/2441
Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen,